loading

neki tekst i slike 2-3 za sportsku školicu, ovo je samo primer

 

–  Motorika – razvoj bazičnih motoričkih sposobnosti (snaga, brzina, izdržljivost, gipkost…) putem angažovanja celokupne muskulature u različitim režimima treninga

– Samopouzdanje – razvijamo ga kod deteta postepeno, putem dodele uloga, nastupa i prikaza vešbi pred grupom, kasnije i na takmičenjima o sl.

 – Socijalizacija – negujemo zdrav drugarski odnos uspešno već godinama. Klupska drugarstva su vrlo često dugotrajna, jačaju sa godinama pružaju deci preko potreban oslonac tokom stasavanja i formiranja ličnosti. Rodtelji koji su se bavili sportom sigurno srećno pamte zajednička putovanja, takmičenja, pesmu u autobusu i OSOBE sa kojima su te trenutke delili.

– Kreativnost – na razne načine deca se podstiču da uvek osmisle nešto novo, najčešće vežbu ili igru. Kakvih tu poteza ima, ne biste poverovali…

– Odgovornost i obaveza – trudimo se da deci trening ne prestavlja obavezu, već ljubav. Medjutim, sami odlasci više puta nedeljno, pakovanja (,,ne zaboravi vodu i razervnu majicu”), uredno slaganje obuće i odeće u svlačionici stavaraju našim vežbačima jedinstvenu pripremu za ozbiljne ovbaveze koje ih u životu čekaju. Priča dodatno dobija na težini na planinarenju, kada ,,zavise sami od sebe” i stvari koje su spakovali.